Ljungby Energi AB inkl dotterbolag Ljungby Energinät AB svarar för produktion och distribution av el och fjärrvärme till 9000 el och 2000 fjärrvärmekunder. Förutom el och fjärrvärme distribuerar vi bredbandstjänster i vårt eget bredbandsnät. Årsomsättningen uppgår till 300 milj. kr och vi är 54 anställda. Bolagskoncernen fortsätter att växa och nu behöver vi komplettera organisationen med en…

Säkerhetsansvarig

Om tjänsten
Som säkerhetsansvarig i bolagskoncernen har du ansvar för säkerhetsfrågorna innefattade samtliga verksamhetsgrenar, vilket innebär att leda, samordna och stödja bolagets verksamheter samtidigt som du förväntas ta en operativ roll i flera frågor. Du skall arbeta förebyggande för att skapa en aktiv säkerhetskultur samt säkerställa att bolaget efterlever de lagar, regler och förordningar som gäller för koncernen. GDPR och NIS2-direktivet är exempel på arbetsområde som är inkluderat i tjänsten. Du ansvarar för att strategier och mål för koncernen tas fram samt att, i samverkan med övriga medarbetare, dessa efterlevs och uppnås.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har goda kunskaper i det svenska språket och du har lätt för att uttrycka dig i såväl tal som skrift. Du är väl förtrogen med risk- och sårbarhetsanalyser, kontinuitetshantering och IT-säkerhet och du trivs i en roll med många kontaktytor där du får leda säkerhetsarbetet framåt och driva förändringar.

Du är bra på att skapa relationer, internt såväl som externt, och som person är du lyhörd med en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse

Tjänsten förutsätter en godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen, vilken kommer att genomföras innan anställning. Svenskt medborgarskap krävs.

Vill Du veta mer, kontakta VD Bo Schönbeck tel. 0372-600611 e-post: bo.schonbeck@ljungby-energi.se. Din ansökan skickar du till:

Ljungby Energinät AB
box 262
341 25 Ljungby

Fackliga frågor besvaras av Fredrik Gustavsson tel. 0372-600622 (Vision).

Rekryteringen kommer att ske löpande.

Succén är tillbaka – vi ska klä fler elskåp!

Ljungby Energi har hittills klätt 26 elskåp med bilder och nu vill vi klä ännu fler.
Nu kan det bli just din bild som klär ett av Ljungbys elskåp!
Skicka in ditt bidrag till tavling@ljungby-energi.se senast 31/8. Bara fantasin sätter gränser!

Se bilder på redan klädda elskåp nedan.

2023-05-29 är fjärrvärmen avstängd på delas av Astrad- och Replösaområdet.
Berörda kunder har blivit aviserade.
Arbetet beräknad att vara färdigt kl 15:00.

SF kanalen, TV4 Guld och Yle TV1 byter kanalplats och därmed frekvens, om du saknar dessa kanaler i ditt utbud kan du behöva göra en ny kanalsökning.

Under 2023 kommer vi byta ut fjärrvärmemätaren hos många av våra kunder.
Det är vår egna personal tillsammans med personal från Ohlsons rör som utför bytet.